Producătorii moldoveni primesc certificare internațională și îmbunătățesc competitivitatea pe piața europeană

Trei mari producători autohtoni de îmbrăcăminte, Bevera Nord, Style by Militta de la Soroca, și Mobile SRL au implementat standarde de audit social, conformare și control al calității, pentru a corespunde cerințelor de transparență și locuri de muncă sigure la nivel internațional. Sistemele integrate de management al calității (QMS) și certificarea de securitate operațională (ISO 9001 și 450001) primite de producătorii locali, permit fabricilor să crească standardele de siguranță și să asigure condiții de muncă mai bune pentru cei 180 de angajați ai acestora.

Primind acreditarea internațională, companiile moldovenești îmbunătățesc constant atragerea de cumpărători europeni conștienți, de calitate și creșterea competitivității sectoriale pe termen lung. În 2018, fabricile din industria ușoară din Moldova au asigurat peste 27.000 de locuri de muncă, din care 90% sunt ocupate de femei.

Certificat pentru sistemele integrate de management al calității (QMS) primit de producătorul autohton de îmbrăcăminte Style by Militta